Forró drót kiemelt trolltartó

Dobrij Cola – „Megpróbáljuk majd eladni”

Az orosz Teremok gyorsétteremlánc alapítója, Mihail Goncsarov szerint az amerikai üdítőital-óriás, a Coca-Cola hamarosan Dobrij Cola márkanév alatt fogja értékesíteni ikonikus termékét Oroszországban.

“Értesítést kaptunk a Coca-Colától, hogy az ital neve ezentúl Dobrij Cola lesz, az, ami korábban Coca-Cola volt. Megpróbáljuk majd eladni”

– mondta Goncsarov pénteken az Interfax orosz hírügynökségnek.

Hozzátette, hogy az új üdítőitalnak olyan orosz cégekkel kell majd versenyeznie, amelyek már saját kólákat dobtak piacra.

Az Interfax idézte a Coca-Cola HBC vezérigazgatójának, Zoran Bogdanovicsnak az alkalmazottaknak írt levelét is, amelyben bejelentette, hogy Oroszországban beszünteti a Coca-Cola márkák gyártását és értékesítését.

Az amerikai vállalat márciusban jelentette be, hogy felfüggeszti oroszországi tevékenységét, csatlakozva más ikonikus nyugati márkák, köztük a McDonalds kivonulásához, az ukrajnai konfliktus miatti szankciók közepette.

A Coca-Cola 10 gyárat működtetett Oroszországban, ahol olyan üdítőitalokat gyártottak, mint a Fanta, a Sprite és a Schweppes, valamint olyan helyi márkákat, mint a Bonaqua, a Dobrij, a Moja Szemja és a Rich juice.

oroszhírek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

BEST OF 2023! – „Utolsó ukránig!” Utolsó európaiig is…?! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Oroszország ismét a tíz legerősebb gazdaság között

Jónás Levente

Az Újvilágból az Óvilágba: Moszkva mellett telepednek le az USÁ-ból ideológiai alapon menekültek

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben