Forró drót great/fake reset? kiemelt

Egyetlen találkozó nagyobbat üt az USÁ-n, mint 11 ezer(!) szankció Oroszországon

Washingtonban óriási pánik van az orosz-szaúdi olajtervek miatt: úgy látszik az Egyesült Álllamok is megtapasztalja az európai energiaárak horror-drágulását. A Fehér Ház kétségbeesetten keresi a módját annak, hogy megakadályozza az olajtermelés jelentős csökkentését, amely várhatóan az OPEC+ tagállamok találkozója után következik be, ami minden bizonnyal a kutaknál az árak emelkedését okozná – jelentette a CNN kedden késő este.

Washington mozgósította a kormányzat minden rendelkezésre álló emberi erőforrását, a Fehér Házban “görcsöt kaptak és pánikba estek”

– mondta a médiának egy meg nem nevezett magas rangú tisztviselő, aki ezeket a legújabb erőfeszítéseket úgy jellemezte, hogy “felvették a kesztyűt”.

A csökkentések mértékéről még nem született megállapodás az OPEC-tagok és más termelők szerdai találkozóján a kartell bécsi székhelyén.

Moszkva és Rijád legalább napi kétmillió hordós csökkentést szorgalmaz, amelyet valószínűleg több hónap alatt, fokozatosan vezetnének be

– jelentette a Financial Times a megbeszélésekről tudósító személyekre hivatkozva.

Ha megállapodás születik, ez lenne a legnagyobb olajtermelés-csökkentés a Covid-19-járvány kezdete óta, amikor a zárlatok világszerte csökkentették a keresletet.

Az OPEC+ drasztikus lépése várhatóan a nyersolaj világpiaci árának drámai megugrását eredményezi.

A CNN szerint a Fehér Ház által sürgősséggel megfogalmazott tárgyalási témák némelyike azt sugallta, hogy az esetleges csökkentést “ellenséges cselekedetnek” és “teljes katasztrófának” tekintenék.

“Nagy politikai kockázatot jelent a hírnevére és az Egyesült Államokkal és a nyugattal való kapcsolataira nézve, ha meglépi” 

– idézte a médium a beszélgetési pontok tervezetét.

cnn – oroszhírek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Csődhullám söpör végig Amerikán

Jónás Levente

BEST OF 2023! – United Fakes of America III.: America FAKES You! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

VIDEÓ: „Az USA megszállja Ukrajnát az eliten keresztül” – megdöbbentő vallomás az ukrán tábornoktól (magyar felirattal)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben