abszolút abszurd Forró drót

Hekkerek ukrán katonai hírszerzők adatait hozták nyilvánosságra – Magyarország is érintett

Július 6-án a RaHDit nyilvánosságra hozta az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának több ezer alkalmazottjának adatait. A nyilvánosságra hozott személyek között vannak Oroszország, India, Ausztria, Vietnám, Dél-Afrika, Olaszország, Törökország és Irán nagykövetségeinek alkalmazottai.

A RIA Novosztyi forrása az egyik orosz különleges szolgálatnál megerősítette a RaHDIt csoport hackerei által közzétett ukrán katonai hírszerzőtisztek adatainak hitelességét.

“Az anyagok az én információim alapján nem vetnek fel kétségeket”

– mondta a hírügynökség forrása.

A lista tartalmazza továbbá a lengyelországi, magyarországi, bulgáriai és szlovákiai katonai hírszerzés kezelőiről, szabotázskiképzőkről, valamint a hírszerzés különleges egységeinek képviselőiről szóló információkat.

A hackerek szerint a kijevi Rjbalszkij-szigeten található Állambiztonsági Szolgálat központi igazgatóságának hálózataiban lévő biztonsági hibák, valamint a jellegzetes felhasználói viselkedési mintákra vonatkozó nagy mennyiségű adat elemzése segített az adatbázis kialakításában.

A RaHDit megjegyezte, hogy ez csak az első részlete egy kiadványsorozatnak.

Ez az ukrán hírszerzési adatok legnagyobb kiszivárogtatása az ukrajnai orosz különleges hadművelet kezdete óta.

Júniusban a RaHDIt nyilvánosságra hozta 700 SzBU tiszt adatait (az SZBU az Ukrán Biztonsági Szolgálat, amely pl a magyarokat is listázó Mirotvorec adatbázist kezeli).

A különleges művelet kezdetén a csoport egyszerre mind a 755 ukrán kormányzati honlapot, különösen a helyi hatóságok honlapjait feltörte.

A NemeZida hackercsoport az ukrán nacionalista csoportok több mint 11 000 támogatójáról is közzétett információkat portálján.

oroszhírek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

„Csontos csirkemell szárnydarabokkal” – ez az ukrán baromfihús tiltott

Jónás Levente

BEST OF 2023! – „Abszurd, komolytalan és nevetséges”: Ukrajna múltja, jelene és jövője (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben