Forró drót Imperium Globalorum kiemelt

Lebukott, hazudott Zelenszkij

Az ukrán elnök szerint Macron azt mondta neki, hogy tegyen területi engedményeket Oroszországnak. A francia elnöki hivatal cáfolja Zelenszkij állítását. Magyarul: szerintük Zelenszkij hazudott.

Az ukrán elnök állítása az első pillanatban gyanúsnak tűnt: a saját, baloldali szavazóinak megfelelni akaró Macron nyilvánvalóan nem mondott semmi olyat Zelenszkijnek, amivel saját, francia táborát bosszantaná. Pontosan tudja, az éjjel-nappal nyilatkozgató Zelenszkij mindent elmond. Arra persze nem számíthatott, hogy olyat is mond, ami el sem hangzott. Az viszont kérdés, hogy mi volt Zelenszkij célja: egyszerűen dühös Macronra, mert a francia elnök feltűnően gyakran beszél Putyinnal, vagy ennél több. Esetleges vereségét próbálja előkészíteni azzal, hogy szerinte a nyugati országok nemhogy keveset segítenek, hanem egyenesen engedményekre bíztatják.

Emmanuel Macron soha nem kérte Volodimir Zelenszkijt arra, hogy területi engedményeket tegyen az Oroszországgal fennálló konfliktus lezárása érdekében.

Ez áll a francia elnöki hivatal közleményében, amellyel az ukrán elnök interjújára reagáltak – számolt be erről a Hír TV. Tehát Macron hivatala bejelentette, hogy Zelenszkij hazudott.

Mint ismert, Volodimir Zelenszkij a RAI olasz állami csatornának adott interjújában azzal vádolta Macront, hogy

területi engedményeket sugallt annak érdekében, hogy Oroszország számára kiutat lehessen keresni az ukrajnai háború befejezésére.Bár valószínűtlennek tűnt azonnal Zelenszkij állítása, most kiderült, hogy nem mondott igazat.

origo – hírTV – Pesti Hírek 

Ez is érdekelhet

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

„Csontos csirkemell szárnydarabokkal” – ez az ukrán baromfihús tiltott

Jónás Levente

BEST OF 2023! – „Abszurd, komolytalan és nevetséges”: Ukrajna múltja, jelene és jövője (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben