Forró drót kiemelt uni…jó? Videó

Lengyelországnak az Európai Bizottság megtiltotta, hogy az LMBTQ-mentesnek nyilvánított területeikre EU-s pénzt folyósítson (+videó)

Az Európai Bizottság (EB) megtiltotta Lengyelországnak, hogy az Európai Unió (EU) alapjaiból elkülönített pénzt olyan régiók finanszírozására költse, amelyek „LMBT-mentesnek” vallották magukat. A RIA Novosztyi ezt a Campaign Against Homophobia emberi jogi szervezetre hivatkozva jelentette. A cikk végén egy Lengyelországról szóló ausztrál (globális) riportfilm brüsszeli szemszögből mutatja be a lengyel társadalmi törekvéseket, hagyományokat, értékvállalásukat – tanulságos!

A szervezet szerint az Európai Bizottság olyan rendelkezést hozott a Lengyelországgal kötött Partnerségi Megállapodásban, amely megtiltja számos önkormányzat finanszírozását. 

Olyan testületekről beszélünk, amelyek a melegek elszigetelését célzó határozatokat fogadtak el.

„Így a kohéziós politika megvalósítására szánt 72,2 milliárd euróból az LMBT+ személyeket kizáró rendelettel rendelkező települések és régiók nem kapnak semmit”

– mondták a jogvédők. A szervezet egyik alkalmazottja, Miroslava Makukhovskaya felvetette, hogy ez a döntés a lengyel hatóságok LMBT közösséggel szembeni határozatainak eltörléséhez vezetne.

Lengyelországgal kapcsolatosan ismert, hogy elutasítja a meleg propagandát és propagandistákat: az LMBT-személyekkel szembeni tolerancia tekintetében az utolsó helyen áll az összes uniós ország között. 2019-ben a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt képviselői Lengyelországban támogatásukat fejezték ki a Gazeta Polska mellett, amely „Strefa wolna od LGBT” (LMBT-mentes övezet) feliratú matricákat bocsátott ki. Később számos lengyel régió hatósága „LMBTQ-mentes övezetté” nyilvánította területét.

Az ABC angolszász (ausztrál) csatorna riportfilmje úgy mutatja be Lengyelországot, mint az országot, amely a katolicizmus és az anti-LMBTQ ideológiák szorításában vergődik; a katolikus-konzervatív politikusokat”új kereszteseknek” címkézve.

Kifejezetten tanulságos.

automatikus magyar felirat beállítható!

itthonrolhaza – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

A hazai baloldal a „balsors” (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Állampolgárok

Jónás Levente

Vigyázó szemetek Varsóra vessétek!

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben