hajrá, magyar! kiemelt

Magyarország a többpólusú világban

Jól megfogalmazott geopolitikai, geostratégiai magyar érdekek, a változófélben lévő globalizált új világrendben; pontokba szedve.

1.) Az átalakuló világrendszer sajátosságai miatt Magyarország nemzetközi mozgástere már az elkövetkező évtizedtől nagyobb lehet, mint az elmúlt 200 évben bármikor.

2.) Fordítani kell azon a gondolkodáson, hogy a szuverenitásunkat a szövetségi rendszerek biztosítják és gazdaságunkat az onnan érkező külső finanszírozás tartja fenn.

3.) Az ország belső energiáinak és erőforrásainak mozgósítása fontosabb, mint a külső finanszírozás csatornáinak biztosítása. Maga ura csak az lehet, aki képes ellátni magát. Az ország méretétől függetlenül.

4.) A szuverenitás minimuma az, ha az ország nem függ külső forrásoktól, a hadereje kizárólag a saját kormányzatának irányítása alatt áll, a politikai vezetése pedig kizárólag a saját lakosságának érdekeit képviseli és kizárólag nekik tartozik elszámolással.

5.) Az érdekegység valódi egység, míg az értékazonosság és a szövetségi elvárás szimbolikus. Nincsen szükség szövetségi rendszerek fenntartására ahhoz, hogy egyeztessük az érdekeinket és azonos értékeket valljunk. Az ország nem lehet lekötelezettje más államoknak vagy intézményeknek.

6.) Magyarországnak létérdeke lesz, hogy az antiimperialista pozícióban lévő államokkal mozogjon együtt a nemzetközi erőtérben.

7.) A magyar politikai vezetésnek a dolgozó társadalmi rétegek egységét kell megteremtenie, az ő érdekeiket kell szem előtt tartania és elsődlegesen rájuk kell támaszkodnia minden körülmények között.

8.) Semmilyen magángazdasági érdek nem előzheti meg a közösség és az állam érdekét.

9.) A politika végső moralitását és erkölcsét nem az egyén, hanem a közösség és az állam érdekeiből kell levezetni.

Globális Kihívások

fb – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Új világrend és a magyarok – Korkép / Körkép / Kórkép mai magyar szemmel (Pesti Hírnök korelemző vélemény)

Jónás Levente

10+1 kérdés az „új világrendről” (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Soha többé! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben