Forró drót hajrá, ember! kiemelt

Mindkét tengelye forgatható az új önvezető KAMAZ dömpernek

A KAMAZ tervezői a Moszkvai Állami Műszaki Egyetem szakembereivel közösen kifejlesztettek egy egyedülálló, autonóm üzemmódban működő KAMAZ-6559-es teherautót, amelyet kőbányászati műveletekhez használhatnak.

A vezetőfülke nélküli, vezető nélküli jármű a KAMAZ dömperkocsik sorozatának továbbfejlesztése.

A teherautó 30 tonna szállítására alkalmas, teljesen automatikus vagy távirányítású üzemmódban, legfeljebb 56 km/óra sebességgel képes haladni.

A pilóta nélküli összkerékhajtású teherautó a Jupiter 30 nevet kapta. A bányavállalatok laza kőzet vagy érc szállítására használhatják. A jármű használatával kizárhatják az emberi jelenlétet a nagy teherautók és kotrógépek veszélyzónájából.

A Jupiter vezérlőrendszere por, szennyeződés, nedvesség és rezgés ellen védett videokamerákat, valamint 2D és 3D szenzorokat, ultrahangos érzékelőket és radarokat tartalmaz. A dömper GSM-antennákkal és GPS/GLONASS navigációval is fel van szerelve. “Mindkét tengelye forgatható, aminek köszönhetően a jármű jól manőverezhető”

– magyarázta Szergej Nazarenko, a KAMAZ Tudományos és Műszaki Központ innovatív járművek vezető tervezője.

oroszhírek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Önvezető, akkkumulátor-nélküli, 0-24 órás traktor (+videó)

Jónás Levente

High-Tech Sulis diákok a világ élvonalában

Jónás Levente

Oroszország ismét a tíz legerősebb gazdaság között

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben