Forró drót kiemelt Pandemokratikus oltokrácia

Újabb globálisan is szakmai súlyú állítás a Covid-19 laboratóriumi eredetéről

Jeffrey Sachs (címlapképen), a Lancet orvosi konglomerátumhoz tartozó Covid-19 bizottság vezetője szerint a halálos vírus nem természetes eredetű.

A Covid-19 vírus nem a természetből származik, hanem “egy USA biolaboratóriumból”. Balesetnek köszönhető, hogy kijutott a laboratóriumból.

Mindezt Jeffrey Sachs közgazdász és publicista nyilatkozta Júniusban egy konferencián a spanyolországi GATE Centerben.

Sachs a “provokatív állítását” azzal támasztotta alá, hogy ő a világ egyik legnagyobb presztízsű orvosi szaklapot kiadó csoport, a Lancet által felállított Covid-19 bizottság vezetője:

“A VÍRUS TERJEDÉSE A BIOTECH ÁLTAL ELKÖVETETT HIBÁNAK KÖSZÖNHETŐ, NEM VALAMILYEN TERMÉSZETBEN TÖRTÉNT BALESETNEK”.

Az egyetemi tanár szerint

“nem tudjuk biztosan, hogy ez történt, de már elég bizonyíték gyűlt össze, hogy kivizsgáljuk mint lehetőséget.”

. Sachs arra is rámutatott, hogy

“sajnos ezt a lehetőséget nem vizsgálják sem az USA-ban, sem máshol”.

Idén Májusában Sachs és Neil Harrison, egy molekuláris gyógyszerész professzor a Proceedings of the National Academy of Sciences folyóiratban közöltek egy cikket, amelyben azt írják, hogy valószínűsíthető, hogy a Covid-19 egy USA laboratóriumból származik. A cikkben a két egyetemi tanár felhívást intéz az USA föderális intézményeihez és az egyetemekhez a nagyobb átláthatóság érdekében, mert

szerintük nagyon sok bizonyíték még nem került nyilvánosságra.

Sach és Harrison szerint

rengeteg olyan vírus-adatbázis, biológiai minta, virális DNS minta, email kommunikáció és labor-jegyzet létezik amely döntő szerepet játszhat a Covid-19 eredetének tisztázásában, viszont ezeket “független, átlátszó és tudományos” vizsgálat alá kellene vetni.

Az egyik bizonyíték arra, hogy a Covid-19 laboratóriumból ered, a szerzők szerint, az a tény, hogy a vírus kódjában van egy nyolctagú aminosav sor, konkrétan a vírus tüske-proteinjében, amely az emberi légcsövekben is jelen van.

Egyelőre a Covid-19 eredete nem bizonyított, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2021 februárjában nyilvánosságra hozott dokumentuma szerint valószínű, hogy a vírus valamilyen állatról (denevérről) terjedt át az emberre.

A rendkívül fertőző vírust hivatalosan először Kínában azonosították, 2019 végén. Ezután gyorsan elterjedt világszerte, több hullámban. 2022 Májusáig a vírus a WHO szerint több millió halálos áldozatot követelt.

oroszhírek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Napi százezer új fertőzött Németországban – Európa felkészül?

Jónás Levente

Itt az uniós lista a koronavírus elleni készítményekről

Jónás Levente

Európában járványos méreteket öltött az elhízás

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben