hajrá, ember! kiemelt

2024-re itt a levegőben zajló Forma-1 (+videó)

Az Alauda Aeronautics évek óta dolgozik az Airspeeder nevű légi járműveinek egyre fejlettebb változatain, amelyeket az EXA versenysorozatban használnak légi eVTOL futamokban, vagyis egyfajta levegőben zajló Forma-1-ben.

Az első gyorsulási versenyt 2021 novemberében rendezték meg, az első párbajra, amelynek során Zephatali Walsh és Fabio Tischler mérkőzött meg egymással, tavaly májusban került sor, azonban mindkét esemény alkalmával csak távoli irányítással kezelték a járműveket a versenyzők.

A cél egy valódi autóverseny légi verziójának kivitelezése, ezért a cég az Airspeedernek a járműben ülő pilóta által irányított modelljét fejleszti és a látványterveket már be is mutatták egy rövid videóban.

Az Mk4 formája amennyire lehet, a földi versenyautókat idézi és már a biztonság is nagyobb szerepet kapott a tervezésében, mint az előző változatoknál: a propellereket ugyanis védőburkolat mögé rejtették. Az Mk4 akkumulátoros meghajtás helyett hidrogénnel fog működni és a cég leírása szerint típusának leggyorsabb képviselője lesz 360 km/h-ás végsebességével, amire 30 másodperc alatt gyorsul fel.

A tervek szerint az első, pilóták részvételével megvalósított versenyre 2024-ben kerül sor.

rakéta – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Már repül a világ első elektromos utasszállítója

Jónás Levente

Még pár szankció, és Oroszország mindenből önellátó lesz – 1000 saját gyártású utasszállító épül meg 2030-ig

Jónás Levente

Globalista fapadosok rémuralma egy keresztény-konzervatívnak mondott országban

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben