Forró drót kiemelt PROGRESSZOR

A Berlini Meleg Tanácsadó Szolgálat menedzseli két új, LMBTQIA-szellemiségű óvoda megnyitását

Berlinben előreláthatólag 2023 januárjában két homoszexuális óvoda (Kindertagesstätte, Kita) nyitja meg a kapuit mintegy 90 gyermek számára.

A személyzetnek nem kell LMBTI-nek (leszbikusnak, melegnek, biszexuálisnak, transzneműnek, avagy interszexuálisnak) vallania magát, de egyet kell értenie az intézmény szellemiségével.

A projektet a Berlini Meleg Tanácsadó Szolgálat (Berliner Schwulenberatung) kezdeményezte. A koncepciót egyeztették az SPD által irányított Berlini Ifjúságügyi, Oktatási és Családügyi Minisztériummal. A Berlini Meleg Tanácsadó vezetőségének személyi állománya kérdéseket vet fel, mivel

az igazgatótanács egyik tagja egy olyan szociológus, akit azzal vádolnak, hogy mintegy negyven éve támogatja a pedofíliát.

A német kísérleti projekt célja a gyermekek felvilágosítása a homoszexualitásról és az LMBTI-ről.

Meglátásuk szerint az ember nem válik leszbikussá, meleggé, biszexuálissá, transzneművé vagy interszexuálissá, hanem így születik. Szerintük bár Berlinben könnyű LMBTI-s személyként élni és dolgozni, sok iskolában és óvodában továbbra is nehézségeket jelent a homoszexualitás, valamint a transz- és interszexualitás témája: változtatni kell ezen.

„Az LMBTI nem kizárólagosan felnőttek témája, így ez mindenkit érint, még a legfiatalabbakat is. Támogatni és bátorítani kell a gyermekeket, hogy vállalják fel a saját identitásukat, vágyaikat, elképzeléseiket az életről, szerelemről, barátságról.”

Abban bíznak, hogy a két Kita megnyitásával csökkenteni lehet az előítéleteket és a gyermekek természetesnek fogják tekinteni a másságukat…

focus.de – demokrata – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

A németek megint háborúra készülnek

Jónás Levente

Epstein listája

Jónás Levente

A bajor miniszterelnök kitiltja a genderezést a tartományi iskolákból, hivatalokból

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben