Forró drót kiemelt közbátorság

A Milánói Scala új évada: Muszorgszkij, Csajkovszkij, Prokofjev!

A világhírű milánói Teatro alla Scala új évadát Modeszt Muszorgszkij Borisz Godunov című művével nyitja – jelentette az ANSA olasz hírügynökség az operaház főigazgatója, Dominique Meyer által hétfőn nyilvánosságra hozott programra hivatkozva.

“NEM VADÁSZOM BOSZORKÁNYOKRA, NEM VAGYOK HAJLANDÓ OROSZ OPERÁKAT TÖRÖLNI, ÉS AMIKOR PUSKINT OLVASOK, NEM REJTŐZKÖDÖM” .

– idézték a főigazgatót

A Scala december 7-én, Milánó védőszentjének, Szent Ambrusnak az ünnepén nyitja meg az új évadot.

Anna Nyetrebko szoprán énekesnő, aki korábban gyakran szerepelt az évadpremiereken, az ukrajnai konfliktus miatt az orosz művészekkel szembeni diszkrimináció miatt lemondta fellépését a Scalában, de később egy koncerttel tért vissza, mivel a színház vezetősége jelezte, hogy mindig szívesen látják újra. Valerij Gergijev karmester viszont kénytelen volt lemondani egy előadást, mivel nem volt hajlandó elítélni az orosz politikát, amit Milánó polgármestere követelt tőle.

Riccardo Chailly vezényli a Borisz Godudovot, amely Alekszandr Puskin azonos című drámája alapján készült, az orosz Ildar Abdrazakov lesz a főszereplő – olvasható az operaház honlapján.

A programban szerepel még Pjotr Csajkovszkij A diótörő és a Hattyúk tava című balettje, valamint Szergej Prokofjev Rómeó és Júlia című operája.

orostzhírek – skatravel – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

BEST OF 2023! – „Utolsó ukránig!” Utolsó európaiig is…?! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Németország továbbra is fajokat, népeket üldöz netán?

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben