Forró drót Imperium Globalorum kiemelt

A NATO szerint így lesz vége a háborúnak

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára elmondta, milyen véget vár a háborúnak és erre milyen reakciót kell adnia a szervezetnek. Stoltenberg ugyanis kijelentette, hogy az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalásos úton, megállapodás keretében fog véget érni a háború, viszont szerinte ettől független továbbra is kell fegyverrel támogatni Kijevet és fenntartani a szankciókat – idézte a FARS.

„A legvalószínűbb, hogy a háború a tárgyalóasztalnál ér véget”

– fogalmazott a spanyol El Pais napilapnak a főtitkár, aki

elismerte, hogy az elsöprő katonai győzelem feltehetően nem fog bekövetkezni Ukrajna részéről.

„A mi felelősségünk, hogy biztosítsuk Ukrajna számára a lehető legerősebb pozíciót és segítei kell nekik, hogy egy szuverén és független európai nemzet maradjanak”

Stoltenberg hozzátette, hogy

Kijev pozíciójának erősítését Moszkvával szemben úgy lehet elérni, hogy erős katonai támogatást nyújtanak, gazdasági segítséget biztosítanak és szigorú szankciókat tartanak fel Oroszország ellen.

„Békét csak akkor lehet elérni, ha leteszed a fegyvert. Ukrajna azonban a szabadságáért harcol, a létezésének jogáért, hogy demokratikus ország legyenek anélkül, hogy Oroszország hatalma alá kerülnének. Az ukránok készen állnak ezért nagyon magas árat fizetni, saját magukat feláldozni ezekért az értékekért. Nem a mi tisztünk, hogy elmondjuk nekik, mekkora áldozatot hozzanak”

Stoltenberg nem gondolja úgy, hogy Ukrajna felfegyverzése növelné a konfliktus halálos áldozatainak számát és táplálná a háborút – mint hangsúlyozta,

azért küldenek fegyvereket, mert az ukránok ezt kérik tőlük.

A főtitkár hangsúlyozta, hogy annak ellenére, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió fegyvereket küld Ukrajnának, nincs konfliktus a NATO és Oroszország között. Moszkva ugyan gyakran fenyegetőzik, de a nyílt konfliktustól még távol állunk.

liner – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

És az orosz, ukrán édesanyák?

Jónás Levente

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Dánia a „teljes tüzérségét” átadja Ukrajnának (+videó)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben