Forró drót kiemelt mások, magyarok

Az ukrán magyargyűlölet bizonyítéka ez a felmérés

Kutatást készített a Sociological Group Rating az ukránok külföldi országokhoz való viszonyulásról. Hazánk az oroszok és fehéroroszok után a harmadik legellenségesebbnek gondolt – miközben a történelem legnagyobb humanitárius segítségét kapják tőlünk, valamint kezdettől fogva azonnali fegyverszünetet követelünk.

Az október 8-9-én ezer fő megkérdezésével felvett felmérés szerint

Lengyelország, Litvánia, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Kanada a legbarátságosabb Ukrajnával szemben.

Finnország, Svédország, Dánia, Franciaország, Svájc, Németország és Japán szintén barátságosnak számít. A megkérdezettek mintegy fele Törökországot és Kazahsztánt tartja még barátságosnak, bár 40 százalék szerint ez a két ország inkább semleges Ukrajnával szemben. Ezután jön Kína, ők leginkább semleges ország maradtak az ukránok számára.

Magyarországot azonban inkább ellenséges országnak tekintik:

a felmérés szerint 41 százalék ellenségesnek, 26 százalék semlegesnek, 21 százalék barátságosnak tartja hazánkat.

Magyarország után már csak Fehéroroszország (85 százalék) és Oroszország (97 százalék) jön, ezek abszolút ellenséges ország az ukránok számára.

A kutatásban még megjegyezték, az elmúlt hónapokban javult az ukránok hozzáállása Kanadához, Lengyelországhoz, Litvániához, Nagy-Britanniához és az Egyesült Államokhoz.

hírextra – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Megtrianonozott magyarságunk (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Állampolgárok

Jónás Levente

BEST OF 2023! – DEZUNIONIZMUS (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben