great/fake reset? kiemelt

Olcsóbban tankolunk-e, mint az amerikaiak?

Újra drágábbak a hazai benzinkutak, mint az amerikaiak, bár 2022-ben bizony volt rá precedens, hogy az ”ársapkás” magyar üzemanyag olcsóbb volt, mint az Atlanti óceán másik partján, mely nem kis dolog a legendásan alacsony árú amerikai benzin tekintetében.

Mától ez már a múlté.

Amíg az USÁ-ban rendeződni látszik a helyzet az üzemanyag piacán és 3,50 Dollár körülire zuhant egy gallon ára (egy gallon = kb. 4 liter – szerk.) az országos medián tekintetében, addig nálunk bőven 1,5 dollár felé emelkedett 1 liter benzin kiskereskedelmi ára.

Az USA-val ellentétben, ahol jelentősen elmozdult lefelé a júniusi rekordról az ár, Európában továbbra is csúcsközelben maradt a 95-ös, 1,8 euró az ajánlott fogyasztói ár. Németországban például, ami a mai euró árfolyammal számolva 740 Forint/liter körül mocorog.

Ami még komoly megdöbbenést válthat ki a gázolajos autót vezetők körében, az a sosem látott különbség a diesel rovására, mely leginkább a fűtőolaj iránti döbbenetesen nagy keresletre vezethető vissza és világszerte komoly fejtörést okoz a „D” jelű üzemanyagot tankolóknak.

Az üzemanyag fogyasztóknak azonban egy kevésbé várt fordulat hozhat enyhülést, ugyanis

a 2023-ra prognosztizált recessziós félelmek már elkezdték lefelé nyomni a világpiaci árát a fekete aranynak.   

Steve

Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

A „szólásszabadság harc” taszította le Elon Muskot a trónról?

Jónás Levente

Felháborott a NATO Putyin új, szőrös szívű szövetségesén

Jónás Levente

Latin-Amerika után az angolszász Amerika is jobboldali többségre vált?

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben