Forró drót kiemelt klímafelelős

Új, saját fejlesztésű elektromos buszcsaládot mutatnak be Moszkvában az oroszok

A Szinara Transzport Masina holding (SZTM, a Szinara csoport tagja) idén először vesz részt a moszkvai BW Expo 2022 nemzetközi busztechnológiai kiállításon. A vállalat standján az STM új, saját fejlesztésű járművei – a SZINARA – 6254 trolibusz és a SZINARA – 6253 elektromos busz – lesznek láthatóak.

A teljesen alacsonypadlós “SZINARA – 6254” trolibusz – megnövelt 80 km-es önálló utazási távolsággal rendelkezik, és 90 ember egyidejű szállítására tervezték (37-en ülve utazhatnak).

A szintén teljesen alacsonypadlós CINARA – 6253 elektromos busz 80 utas befogadására alkalmas, és akár 250 km-es távolságot is képes megtenni újratöltés nélkül, köszönhetően a 10 darab 312 kWh kapacitású akkumulátor-modulnak, amelyeket vagy a parkban “éjszakai töltéssel”, vagy a “nagyáramú” rendszerrel rendkívül rövid idő alatt töltenek fel a végállomásokon.

Minden SZTM jármű megfelel az utasok kényelmére és biztonságára vonatkozó követelményeknek.

Az elektromos buszok és trolibuszok utastereit USB-csatlakozókkal szerelték fel a mobileszközök feltöltésére, információs rendszerekkel, csuklós rámpával a fogyatékkal élők számára, vezeték nélküli Wi-Fi internet-hozzáféréssel, többszintű kiegészítő világítással, klímaberendezésekkel, anatómiai ülésekkel, vandalizmus elleni bevonattal, “csattanásgátló” ajtórendszerrel és automatikus tűzoltó rendszerekkel is el vannak látva.

Ezenkívül mind a trolibuszok, mind az elektromos buszok ajtónyílásait 1400 mm-re növelték, a mennyezet szintjét 80 mm-rel megemelték, az üvegfelületet pedig 15 százalékkal növelték a hasonló modellekhez képest. Mindez nem csak a “tér” és a “levegő” további hatását kelti az utastérben, hanem a járműcsaládnak különleges futurisztikus megjelenést is kölcsönöz, amely megfelel a globális járműtervezési trendeknek.

A Szinara trolibuszok és elektromos buszok a legmodernebb és legkörnyezetbarátabb közlekedési eszközök a városok számára. Innovatív kialakításuknak köszönhetően a járművek minden szennyező forrástól mentesek, ami a légkörbe jutó károsanyag-kibocsátás minimalizálásával hozzájárul a megavárosok ökológiai egyensúlyának fenntartásához.

Az autóbusz expót november 29 és december 1 között rendezik az orosz fővárosban.

oroszhírek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Oroszország ismét a tíz legerősebb gazdaság között

Jónás Levente

Az Újvilágból az Óvilágba: Moszkva mellett telepednek le az USÁ-ból ideológiai alapon menekültek

Jónás Levente

Mea maxima culpa

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben