kiemelt közbátorság

Utolsó figyelmeztetés

A Védett Társadalom Alapítvány a vele együttműködő több tucat civil szervezettel és sok tízezer védőtárssal közösen meghirdeti a „Békét Európának / Peace for Europe” mozgalmat és csatlakozásra kéri Európa polgárait, magánembereket, a politikától független szervezeteket, intézményeket.

Meg kell akadályoznunk, hogy Európa a háború útját járja. Meg kell akadályoznunk, hogy normálisnak hitt életünket lerombolják. Élnünk kell demokratikus jogunkkal, amikor az érdekeink ellen navigáló politikusokat leváltjuk, ha hozzá nem értésből vagy sandaságból döntéseikkel élhetetlen világot kényszerítenek ránk. Tesszük ezt azért, mert Európa az európaiaké, és az itt élő népek nem ellenségei, hanem szövetségesei egymásnak. Voltak háborúk, ahogy ma is szólnak a fegyverek az orosz-ukrán határon. Miként a történelmi múltban, a most folyó katonai összecsapás sem a népek, hanem gazdasági és politikai érdekkörök hatalmi viaskodásának a kiteljesedése.

A 21. században nincs oka és értelme bármiféle ellenségeskedésnek az Atlanti-óceántól szimbolikusan a Csendes-óceán partjáig húzódó Európában. Tagadhatatlan, hogy vannak erőterek földrészünk határain túl, amelyek gátolják Európa fejlődését, ösztönzik a nemzetek közötti konfliktusok kirobbantását. Ugyanakkor egyetlen európai sem kockáztathatja kontinensünk biztonságát azzal, hogy idegen politikai, gazdasági vagy kulturális érdekeket támogat.

Politikai vezetőink, ha tudják, hát tegyék, ha nem értik, megtanítjuk nekik, hogy mi itt Európában – kulturális identitásunk szellemében – akkor is békét teremtünk, ha katonai hadosztályokat mozgósítanak elhallgattatásunkra.

Nem esik nehezünkre felvenni a harcot, hiszen jelenleg is háborús helyzetként kell megélnünk a hagyományaink és értékeink elleni támadást, az illegálisan betelepített tömegek invázióját, az energiahiányból fakadó nehézségeket, vagy az ukrán-orosz fegyveres konfliktus kiterjesztésének rémét.

Mindezek okán, eljött az idő, hogy visszahozzuk életünk mindennapi békéjét, mert mi felelősséggel óvjuk a múltunkból fakadó értékeket, és bármilyen áldozatot meghozunk a jövőnkért, a gyerekeink jövőjéért.

Felhívjuk hát Európa lakosságát, hogy csatlakozzon a „Békét Európának / Peace for Europe” mozgalomhoz, mely petícióban szólítja fel Európa felelős politikusait, döntéshozóit, hogy tevékenységükkel a mindennapi békénk megteremtésén dolgozzanak, idegen érdekek kiszolgálása helyett.

A Békét Európának Mozgalom/Peace for Europe Movement

egyetértésben Európa polgáraival, együttműködő civil szervezeteivel, valamint a normalitás és a józanság megőrzése érdekében, felszólítja Európa idegen befolyás alatt álló döntéshozóit, intézményeit, politikai tömörüléseit, hogy fejezzék be a külső hatalmi érdekek kiszolgálását.

Az elmúlt néhány évben lezajlott negatív események (pandémia, recesszió, energia válság, illegális migráció, fegyveres konfliktus) egyértelműen bebizonyítják, hogy léteznek erőterek, amelyek Európa romba döntésében érdekeltek. Fáradságot, pénzt, sőt emberéletet sem kímélve törnek céljaik megvalósítására. Végrehajtóik megtalálhatóak a multinacionális vállalatok menedzsmentjében, a vezető médiumok szerkesztőségeiben, az európai intézmény rendszer és politikai pártok vezetésében és az általuk létrehozott és működtetett álcivil szervezetekben. Tevékenységük eredménye az európai polgárok normális életének teljes felforgatása, gyermekeink megrontása, a napi megélhetés, az alapvető emberi igények biztosításának hiánya, és akár egy nukleáris konfliktus kirobbanása.

Fentiek értelmében Mozgalmunk követeli Európa békés szellemiségének helyreállítását, az illegális migráció felszámolását, az orosz-ukrán konfliktus tovább élezésének megállítását, a béketárgyalások megkezdésének elősegítését, Európa energia ellátásának helyreállítását, a gender ideológia – a többség érdekeit sértő – túlhangsúlyozásának befejezését!

PETÍCIÓ ALÁÍRÁSA

VDTA — Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Védett Társadalom: Így módosítsák a Polgári Törvénykönyvet!

Jónás Levente

Álljunk ki a kereszt mellett! (+petíció)

Jónás Levente

A vég elkezdődött. Mi jöhet: újjáéledés vagy halál?

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben