kiemelt közbátorság

Álljunk ki a kereszt mellett! (+petíció)

Annalena Baerbock német zöldpárti külügyminiszter minisztériuma a G7 külügyi csúcstalálkozója előtt eltávolíttatta a münsteri városháza 16. századi feszületét.

A döntés nemcsak a németországi keresztények körében vált ki ellenállást, hanem Európa-szerte megdöbbenti a jóérzésű embereket.

A külügyminisztérium kitért az egyenes válaszadástól. Állításuk szerint a miniszter nem tudott a döntésről, azt viszont nem vonták vissza, nem határolódtak el tőle, nem kértek érte bocsánatot, és senkit nem vontak felelősségre miatta.

Az ügy kapcsán eszünkbe juthatnak Robert Schuman közel hetven éves mondatai: 

„A demokrácia vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz. Egy kereszténységellenes demokrácia olyan karikatúra lesz, amely vagy zsarnokságba, vagy anarchiába süllyed.”

Petíciónkban arra kérjük az Európai Parlament tagjait, hogy lépjenek fel a kereszt védelmében, és minden, Európában jelentkező keresztényellenes jelenséggel szemben!

Petíció az Európai Parlament képviselőcsoportjai figyelmébe

Tisztelt Döntéshozók!

Tiltakozásomat fejezem ki a német külügyminisztérium döntésével kapcsolatban, amellyel eltávolíttattak egy antik keresztet a münsteri történelmi városháza béketerméből a G7-csúcstalálkozó idejére. 

A kereszt Európa keresztény gyökereire emlékeztet. Minden olyan tett, amely eltávolítja ezt az Európa és a keresztények számára oly fontos jelképet, a kontinensünk és civilizációnk alapját jelentő gyökerektől való elszakadást jelenti.

Ma is igazak az Európai Unió alapító atyjának, Robert Schumannak közel hetven éves mondatai: „A demokrácia vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz. Egy kereszténységellenes demokrácia olyan karikatúra lesz, amely vagy zsarnokságba, vagy anarchiába süllyed.”

Ezért arra kérem az Európai Parlamentet, lépjen föl a kereszt ügyében, és minden, Európában jelentkező keresztényellenes jelenséggel szemben!

A PETÍCIÓ ALÁÍRÁSA

citizengo – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Utolsó figyelmeztetés

Jónás Levente

Keresztény hite miatt került börtönbe – ma, Európában (+petíció)

Jónás Levente

Fejezze be a Netflix a hétéveseink agymosását!

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben