Forró drót great/fake reset? kiemelt

Amerikai agytröszt: Hogyan tervezte meg az Egyesült Államok az energiaválságot?

A RAND Corporation nevű agytröszt – amelyről többek között ismert, hogy a hidegháború idején az amerikai kül- és védelempolitikai stratégia mögött állt – kivételesnek tűnő belső szivárogtatásában részletesen beszámol arról, hogy az Egyesült Államok hogyan tervezte meg az európai energiaválságot.

A januárból származó dokumentum

elismeri, hogy az agresszív külpolitika, amelyet Ukrajna a konfliktus előtt folytatott, arra kényszerítené Oroszországot, hogy katonai lépéseket tegyen az ország ellen.

A dokumentum szerint a

tényleges célja az volt, hogy nyomást gyakoroljon Európára, hogy az Oroszország elleni szankciók széles skáláját fogadja el, olyan szankciókat, amelyeket már előkészítettek.

Az Európai Unió gazdasága – állítja – „elkerülhetetlenül összeomlik” ennek következtében, és a szerzők örülnek annak, hogy többek között

akár 9 milliárd dollárnyi forrás is visszaáramlik majd az Egyesült Államokba, és a jól képzett európai fiatalok kivándorlásra kényszerülnek.

A dokumentumban leírt fő cél Európa – különösen Németország és Oroszország – megosztása és az európai gazdaság tönkretétele azáltal, hogy hasznos idióták kerülnek politikai pozíciókba, hogy

megakadályozzák az orosz energiaszállításokat a kontinensre.

A RAND Corporation agytrösztje , amely hatalmas, 1850 alkalmazottat foglalkoztató munkaerővel és 350 millió dolláros költségvetéssel rendelkezik, hivatalos célja, hogy

„kutatással és elemzéssel javítsa a politikákat és a döntéshozatalt”.

Elsősorban az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumához kapcsolódik, és hírhedt arról, hogy befolyásos volt a katonai és egyéb stratégiák kidolgozására a hidegháború idején.

A „Németország gyengítése, az Egyesült Államok megerősítése” címszó alatt RAND aláírással aláírt dokumentum azt sugallja, hogy „sürgősen szükség van” külső források beáramlására az egész amerikai gazdaság, de „különösen a bankrendszer” fenntartásához.

„ Csak az EU- és NATO-kötelezettségvállalások által kötelezett európai országok biztosíthatják ezeket számunkra jelentős katonai és politikai költségek nélkül.”

A RAND szerint ennek a törekvésnek a legfőbb akadálya Németország növekvő függetlensége. Egyebek mellett rámutat arra, hogy a Brexit nagyobb függetlenséget adott Németországnak, és megnehezítette az Egyesült Államok számára az európai kormányok döntéseinek befolyásolását.

Ezt a cinikus stratégiát átható

kulcsfontosságú cél különösen a Németország és Oroszország, valamint az Egyesült Államok legnagyobb gazdasági és politikai veszélyének tekintett Franciaország közötti együttműködés lerombolása.

„ Ha megvalósul, ez a forgatókönyv végül nemcsak gazdasági, hanem politikai versenytársává is teszi Európát az Egyesült Államoknak .”

– áll a közleményben.

Az egyetlen út: „Mindkét felet bevonni a háborúba Ukrajnával”

Ennek a politikai fenyegetésnek a leverésére egy stratégiai tervet mutatnak be, amely elsősorban a német gazdaság lerombolására irányul.

„ Az orosz szállítások leállítása olyan szisztematikus válságot idézhet elő, amely pusztító hatással lehet a német gazdaságra és közvetve az Európai Unió egészére ”

– fogalmaz, és úgy véli, hogy a kulcs az európai országok háborúba vonása.

„Az egyetlen lehetséges módja annak biztosítására, hogy Németország elutasítsa az orosz energiaellátást, ha mindkét felet bevonja az ukrajnai katonai konfliktusba. Folyamatos akcióink ebben az országban elkerülhetetlenül Oroszország katonai válaszához vezetnek. Oroszország nyilvánvalóan nem hagyja el a hatalmas ukrán hadsereg nyomását a Donyecki Népköztársaságra katonai válasz nélkül. Ez lehetővé tenné, hogy Oroszországot agresszív félként ábrázolják, majd végrehajtsák a teljes, már kidolgozott szankciócsomagot.”

A zöld pártok arra kényszerítik Németországot, hogy „csapdába essen”

Az európai zöld pártokról azt írják, hogy különösen könnyen manipulálhatók az amerikai imperializmus feladataival.

„ Az előfeltétele annak, hogy Németország ebbe a csapdába essen, a zöld pártok és az európai ideológiák domináns szerepe. A német környezetvédelmi mozgalom egy erősen dogmatikus, ha nem is fanatikus mozgalom, ami miatt könnyen ráveszik őket arra, hogy figyelmen kívül hagyják a gazdasági érveket ”

– írja Annalena Baerbock jelenlegi német külügyminiszterre és Robert Habeck klímaminiszterre hivatkozva. , mint például az ilyen típusú politikusok.

„ A személyes jellemzők és a professzionalizmus hiánya azt feltételezi, hogy nem tudják időben felismerni saját hibáikat. Ezért elegendő leszek ahhoz, hogy a médiában gyorsan képet alkossak Putyin agresszív háborújáról – és a Zöldeket a szankciók lelkes és kemény támogatóivá – „háborús párttá” tegyem. Ez lehetővé teszi a szankciók akadálytalan kiszabását .”

Baerbock közismert arról, hogy kijelentette, hogy télen is folytatni fogja az orosz gázszolgáltatás felfüggesztését – függetlenül attól, hogy választói mit gondolnak az ügyről és a német lakosságot érintő következményekről.

– Kiállunk Ukrajna mellett, és ez azt jelenti, hogy a szankciók télen is megmaradnak – még akkor is, ha ez nagyon kemény lesz a politikusok számára

– mondta nemrég egy prágai konferencián.

A szerzők reményüket fejezik ki, hogy a Németország és Oroszország közötti kár olyan mértékű lesz, hogy lehetetlenné teszi az országok későbbi normális kapcsolatainak helyreállítását.

„ Az orosz energiaellátás csökkentése – ideális esetben az ilyen szállítások teljes leállítása – katasztrofális következményekkel járna a német ipar számára. Az, hogy jelentős mennyiségű orosz gázt kell átirányítani a téli fűtésre, tovább súlyosbítja a hiányt. Az ipari vállalkozások bezárása a gyártáshoz szükséges alkatrész- és alkatrészhiányt, a logisztikai láncok felbomlását és végső soron dominóhatást okozna .”

Végső soron az európai gazdaság teljes összeomlását valószínűnek és kívánatosnak is tartják.

„ Nemcsak a német gazdaságra mér pusztító csapást, hanem az EU egész gazdaságának egész gazdasága is elkerülhetetlenül összeomlik. ”

Rámutat továbbá arra, hogy

az egyesült államokbeli székhelyű vállalatok világpiaci versenyének csökkenése, a logisztikai előnyök és a tőke Európából való kiáramlásának előnyei azt jelentenék, hogy becslések szerint 7 százalékkal tudnának hozzájárulni az Egyesült Államok gazdaságához. -9 billió (9 ezer milliárd -szerk.) dollár. Emellett hangsúlyozza azt a fontos hatást is, hogy sok jól képzett és fiatal európai kényszerül az USA-ba bevándorolni.

A RAND Corporation szerdán sajtóközleményt adott ki, amelyben tagadta, hogy a jelentés tőlük származna. Nem tesznek megjegyzést arra vonatkozóan, hogy a jelentés mely részei hamisak vagy mi a pontos, azon kívül, hogy egyszerűen csak azt írják, hogy a tartalom „bizarr”, a dokumentum pedig „hamis”. 

nyadagbladet – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Európai haláltánc

Jónás Levente

A németek megint háborúra készülnek

Jónás Levente

Csődhullám söpör végig Amerikán

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben