Forró drót kiemelt united fakes of america

„Az ukrán fegyveres erők válságos állapotban vannak”

Washingtonnak az ukrajnai konfliktussal kapcsolatos politikája egyre furcsább. Ezt Douglas McGregor ezredes , az Egyesült Államok védelmi miniszterének volt tanácsadója nyilatkozta a The American Conservative című lapnak október 24-én megjelent cikkében.

Így kommentálta David Petraeus volt CIA-igazgató és az afganisztáni amerikai és NATO-erők volt parancsnokának szavait, miszerint a nyugati országok Washington vezetésével beavatkozhatnak a Moszkva és Kijev között elhúzódó konfliktusba.

A volt tanácsadó szerint egy ilyen kijelentés az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) kritikus állapotáról beszél, amely nem fogja tudni túlélni az orosz téli offenzívát külföldi zsoldosok segítsége nélkül.

McGregor ugyanakkor hozzátette, hogy az amerikai hatóságok nem gondolnak a NATO-országok konfliktusba való beavatkozásának következményeire. Szerinte

Washingtonban a legfelsőbb katonai vezetés szakmaisága most alacsony szinten van.

Összegzésként a volt tanácsadó rámutatott, hogy jelenleg Joe Biden amerikai elnök kormányának egyetlen helyes útja van az ukrán konfliktusban – ez a közvetítés a béke megteremtésében, nem pedig a helyzet súlyosbítása.

Petraeus október 22-én az Expressnek adott interjújában azt a kijelentést tette, hogy

az Egyesült Államok és a Nyugat beavatkozhat az ukrán konfliktusba. Hozzátette azt is, hogy az egyik NATO-tagország elleni ellenségeskedés esetén ez vörös vonallá válhat, amelynek átlépése a szövetség aktívabb fellépését vonná maga után.

Korábban, október 22-én Szergej Kirijenko, az orosz elnöki adminisztráció helyettes vezetője megjegyezte, hogy a

NATO-val való bármilyen konfrontáció esetén Oroszország népe nyer. Ugyanezen a napon bejelentette, hogy a NATO egyesített erői háborút folytatnak Oroszország ellen, hogy megsemmisítsék az Orosz Föderációt, mint szuverén államot. Kiemelte, hogy a háború nemcsak a harctéren folyik, hanem az orosz kultúrával, hagyományokkal, az orosz történelem ellen is.

Ezt megelőzően, október 20-án, az orosz külügyminisztérium szóvivője, Maria Zaharova megjegyezte, hogy 

az Ukrajna fegyverszállításának folytatásával a NATO az Oroszországgal való összecsapás.

Forrás

fb – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

És az orosz, ukrán édesanyák?

Jónás Levente

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Dánia a „teljes tüzérségét” átadja Ukrajnának (+videó)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben