Forró drót kiemelt nemzetellenzők

Pikót hagyták ott, ő hagyta ott őket? Kifarolt Józsefvárosban a DK és az MSZP a polgármester mögül

A negyedik kétharmad után felgyorsultak az események az ellenzéki oldalon, minden jel szerint ugyanis a baloldal önnön magának felfalásával reagált a Fidesz–KDNP újabb alkotmányozó többségére és az ötödik Orbán-kormány megalakulására. Ezúttal ugyanis Józsefvárosban esett szét a roncskoalíció. Pikó András kerületi polgármestert és korábbi klubrádiós médiamunkást Gyurcsányék és a szocik hagyták faképnél.

A kerületi Momentum értetlenül áll a történtek előtt. Közösségi oldalukon jelentették be a hírt, hogy az MSZP és a DK önkormányzati képviselői kilépnek a Pikó Andrást támogató Közösen Józsefvárosért frakcióból és új frakciót alapítottak.

„Ami az új frakciónak biztosan lesz, az a külön iroda a hivatalban. De lesz-e ettől több pénzünk bérlakások felújítására, vagy társasházi pályázatra? Nem lesz.”

– olvasható a józsefvárosi Momentum közösségi oldalán. A párt ugyanakkor rámutat, hogy a képviselők döntése mögött az áll, hogy az új frakció létrehozásával egyszerűen többletforrásokhoz szeretnének jutni.

Pikó a Facebook-oldalán így kommentálta az új frakció megalakítását:

„Párton kívüliként megértem és tiszteletben tartom az engem támogató pártoknak azt a törekvését, hogy megmutathassák önálló arcélüket a választóknak. Ugyanakkor valamennyi képviselőnk egy közös polgármesteri program megvalósítására kapott felhatalmazást 2019-ben, amely továbbra is kijelöli közös feladatainkat. Nincs új helyzet addig, amíg az engem támogató pártok a választók akaratának megfelelően kitartanak a közös program mellett: a részvételiség, igazságosság, átláthatóság értékei mentén. Célunk továbbra is az igazságos lakhatásért, a gyerekbarát Józsefvárosért, az élhető és klímabarát közterekért dolgozni. Arra kérem az engem támogató pártok frakcióinak vezetőit, hogy kezdjék meg az egyeztetéseket a frakciók jövőbeni együttműködésének technikai részleteiről.”

fb – pestisrácok – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Mikroparkok: így hívja az önkormányzat a csak csöves piálásra jó, köztéri projekt-megvalósítását

Jónás Levente

4462 meghívás a köztévébe és a közrádióba – 109 ellenzéki részvétel

Jónás Levente

Kondor Katalin: Ez is iskola, az is iskola

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben